Acélbetét, acélszál kiváltására alkalmas szálak

Acélbetét, acélszál részleges vagy teljes kiváltására alkalmas szálak.

Optimális méretezés statikai számítások alátámasztásával az érvényes európai szabványok alapján.

Betongerenda vizsgálat

Szálkínálatunk:

 

A megfelelő szál kiválasztás érdekében keresse műszaki szaktanácsadóinkat vagy az info@fiber-tech.hu e-mail címen

 


Miért válasszon műanyag szállal erősített betont?

Newnan_GDOT_GRTA_Park-N-Ride_2010_019Az általunk forgalmazott szálerősített anyagokkal elkészített  betonnak számos előnye van a hagyományos technológiával szemben.

A műanyag szálaknak köszönhetően gyakorlatilag nullára csökken a még friss beton képlékeny zsugorodásából származó repedések száma és tágassága. Emellett jelentősen javul a tűzállósága, mivel a maga a szál 145 – 160 °C között elolvad, a helyén pedig pórusok maradnak. Ennek köszönhetően csökken a betonban lévő és a hőmérséklet növekedés hatására elpárolgó víz gőznyomása, ami különben szétfeszítené a betont. Javul a beton állékonysága is.

Mivel a műanyag szállal erősített beton energiaelnyelési képessége javul, a beton szívósabb és tartósabb lesz. Nagyobb a fáradási szilárdság és jelentősen javul a vízzáróság is. Használatával az építés kevesebb időt igényel.

Ha a szintetikus szálerősítés mellett döntött, keressen fel minket! Tájékozódjon weboldalunkon, valamint kérje bizalommal szakértő munkatársaink tanácsát!

A szintetikus szálak jelentősége

acélszál helyettesítő műszálakManapság bevett eljárás, hogy acélbetét és/vagy acélszál helyettesítő műszálakat alkalmaznak az építkezésekkor, az alábbiakban ennek a technológiának az előnyeit foglaljuk össze röviden.

A staikailg számításba vehető műszálak egyik fontos tulajdonsága, hogy hosszabb életűvé teszik a betont, amelynek oka, hogy egy-egy megrepedt ponton a húzóerők átvezetődnek. A betonban lévő  speciális műszálaknak köszönhetően a szerkezet megerősödik, így a teherbírás is magasabb lesz. Összefoglalva tehát a beton teherbírása nagyobb lesz, továbbá a tehermegoszlás is egyenletes marad, aminek köszönhetően csökken a repedések, zsugorodások és egyéb károsodások kockázata.

Ha a statikailag számításba vehető műszálak nyújtotta új technológiát választjuk, akkor garantáltan minőségi eredményt választunk, és biztosan elégedett leszel a végső eredménnyel.

Tekintse meg honlapunkat és ismerkedjen meg az szintetikus szál technológiával, kérdéseivel pedig bátran keressen minket!

A beton kiváló anyag – de miért is ne lehetne még jobb?

műanyag szállal erősített betonA betont sok helyen és sokféleképpen használjuk a mindennapokban: ipari épületek padlózataként vagy falai alapanyagaként kifejezetten sűrűn előforduló anyag. A padlózat minősége minden ipari létesítményben nagyon fontos szempont, hiszen nagy teherbírásúnak és kopásállónak kell lennie, hogy megfeleljen a mindennapos és rendszeres igénybevétel követelményeinek. Persze erre a beton kiváló anyag, e felől semmi kétség, de miért is ne tehetnénk még többet azért, hogy betonpadlózatunk még hosszabb életű legyen?

A műanyag szállal erősített beton viszont kiváló választás lehet ipari padozatok kivitelezéséhez. Kiváló kopásállósága és tartóssága felveszi a versenyt az acélszálas megoldásokkal, gazdasági oldalról pedig egy szintén nagyon költséghatékony alternatíva más technológiákkal szemben, nem áll fent a korrodálás veszélye, továbbá egy esetleges tűz esetén pedig nem rongálódik annyira, mint a szál nélküli beton, mivel a gőz szabad utat talál magának az elolvadt műanyagszálak helyén.

Döntsön Ön is a műanyag szállal erősített beton mellett!

Egy kis száltörténelem

műanyag szálalal erősített betonAz üvegszálal vagy a műanyag szálalal erősített betonhoz hosszú út vezetett, hiszen előtte számos technológiát használt már az emberiség. Napjainkban ezek a betonerősítési módszerek a legmegbízhatóbbak és a legpraktikusabbak – de nézzük meg egy kicsit közelebbről, hogy hogyan is jutottunk idáig!

Már a beton használatának széleskörű elterjedése előtt is használtak különféle szálakat az építőanyagok tartósságának növeléséhez. Ez kezdetben a vályogba kevert szalma volt, majd később, mikor gyakoribbá vált a beton alkalmazása, megjelentek az acélszálak is. Ugyan ez a módszer hosszú ideig hatékonynak bizonyult, a modern technológia lehetővé tette, hogy korszerű és természetbarát megoldást választhasson az, aki ma építkezik – ez pedig nem más, mint az üvegszállal vagy a műanyag szálal erősített beton!

Keressen minket bizalommal Ön is, ha szeretné a legjobb megoldásokat alkalmazni, valamint ha a minőség is fontos Önnek! Nálunk beszerezheti a legkiválóbb termékeket, hogy a beton tartós lehessen! Rendeljen bátran!

Modern technológia a betongyártásban

Modern technológia a betongyártásbanA betont minden ember jól ismeri: ez egy mesterséges építőanyag, mely kötőanyagból (cement), természetes vagy mesterséges adalékanyagokból és vízből áll. Ezt, a hosszabb élettartam, a nagyobb rugalmasság és a stabilabb tartás érdekében különböző anyagokkal ötvözik, így szerkezetileg másfajta beton nyerhető. A 20. században – mikor egyre magasabbra tervezték az épületeket – szükség volt az épületek tartószerkezetének nagyobb terhelhetőségére: a megoldást a vasbeton jelentette, majd később acélszálakkal erősítették a betonkeveréket.

Napjainkban a professzionális betongyártásban azonban már az acélszálak helyettesítése a fő kutatási terület. A beton anyagába kevert FIBER szálak elsősorban a kompozit törési energiájának növelését szolgálják, ezzel hosszabb élettartamúvá és ipari felhasználásra alkalmassá téve a betont.

Ha Önt is a legjobb minőségű műanyag szállal erősített beton érdekli, vagy esetleg a legújabb üvegszál betont keresi, akkor nézzen szét kínálatunkban, vagy érdeklődjön elérhetőségeinken!