Pályázat

FIBER TECHNOLOGY Kft. GINOP-2.1.7-15

Kedvezményezett neve:
Fiber Technology Kft.
Projekt címe:
“KUTECH program” kifejlesztése
Támogatás összege: 12 227 648 Ft
Támogatás mértéke: 61 %
Tervezett befejezés dátuma:
2018. december 31.
Projekt azonosító száma:
GINOP-2.1.7-15-2016-00820

A projekt tartalmának bemutatása:

Elsőként magát a szál vizsgálatát, valamint a beton és a szál közötti kapcsolatot szeretnénk a kutatás-fejlesztési projekt keretében vizsgálni. Az ideális szálerősítés anyagával szemben támasztott igények hasonlóak a betonacéléhoz. Alapvető igény a viszonylag nagy húzószilárdság és szívósság. A szálakat a betonba szükséges belekeverni, ezért az alábbi követelmények támaszthatók: kémiailag stabil legyen a cementes közegben, a betonban egyenletesen oszoljon el, jól tapadjon a betonban, az építéshelyeken jól bedolgozható, szivattyúzható, és a felület jól simítható legyen, ne kerüljön túl sok szál a felületre, hatása legalább közelítőleg számítható, méretezhető legyen, végül a beton egyéb tulajdonságait ne gyengítse le.

A tapasztalatok szerint az esetleges hibák 95%-ban kivédhetőek lennének, ha a helyszínen a betonozáskor rendelkezésre állnak a különböző frissbeton vizsgálatához szükséges mérőműszerek, mely a fejlesztés eredményeként megvalósul egy dinamikus tömörséges teherbírásmérés, kistárcsás könnyű ejtősúlyos berendezéssel. Ennek a mérőműszernek a használatával ellenőrizni tudjuk, hogy megfelelően készült-e el az ágyazat, amire a padlószerkezetet építik a kivitelezők. A technológiai rendszerünknek köszönhetően az ipari padló megfelelő kivitelezése hatékonyabb lesz.

A program további fejlesztési része a szoftver kialakítása, amelybe a kutatási eredmények alapján egy adatbázis kerül beépítésre, amely alapját képezi a KUTECH program felhasználásának. A szoftver egy online felületen történő regisztrációt, valamint a szükséges adatok (pl.: beton jellemzői, tervezett összetétele, kivitelezés menete) beírását követően generál egy dokumentumot, amit a központ és a megrendelő is megkap. A szoftverhasználatához egy oktató anyagot is kap a megrendelő segítségképpen. A szoftver segítséget nyújt abban, hogy a betonösszetétel és a kivitelezés a legmegfelelőbb módon történjen megvalósításra. A kifejlesztett szoftver biztosítja a megrendelőknek azt, hogy a kivitelezés során kiváló minőségű betont állíthassanak elő. A fejlesztés lényege, hogy a szoftver hatására olyan kivitelezések valósulhassanak meg, amelyek a mai kor minden igényét kielégítik és használatuk a hosszú távú fenntarthatóságot biztosítja.